Om TRD

Thai Ridgeback Dog – er det en rase som passer for meg og min familie?

Mange spør dette spørsmålet, og svært få kjenner svaret. Vel Thai Ridgebacks er ikke bare følgesvenner, men de er først og fremst JAG og PRIMITIVE hunder. Du må huske på dette når du velger denne rasen som medlem av familien din.

Før du kjøper en Thai Ridgeback-hund, bør du stille deg selv de grunnleggende spørsmålene:

Hva er mine erfaringer med hunder? Kommer jeg til å ta med en valp til en stabil, voksen hund?

Først og fremst bør du innse at Thai Ridgeback ikke «reiser opp alene». Hvis det skal være vår første hund, bør vi lese tidligere om trening, hierarki, hundemannrelasjoner og hvordan hunden kommuniserer med oss. Du må lære grunnleggende om «hundespråk» for å skape enestående herde (etter at du har koblet fra moren, blir mannen og familien en flokk for hunden). Hunden skal være en venn for oss og ikke en byrde. Ta en tur med Thai Ridgeback med glede, og i løpet av en tur kan du ikke bli sint på ham, og du må tilgi mye. Thai Ridgeback Dog er et løp som er ideelt for folk som ikke liker å kjede seg. Du sykler, ruller, løper – Thai Ridgeback er definitivt en rase for deg. Hunder av denne rasen kjærligheten bevegelse, og riktig dose gjør dem hjemme er rolige på daglig basis og kan sove mange timer. Det skal huskes at i løpet av omtrent et år, bør hunden ikke bli tvunget for mye for å overbelaste valpene. Først når hunden viser seg et år, kan du begynne å spille sport sikkert med ham.

Skal jeg finne tid til sosialisering, som varer i svært lang tid (en manns rolle i sosialiseringen av den thailandske ridgebackhunden tar fra fødselsdagen til hundens endelige modenhet)?

Vi sosialiserer Thai Ridgeback Dog tålmodig og sakte fordi de er veldig følsomme overfor NYE stimuli. Vi som produsenter gjør vårt beste for å gi dem den beste mulige start. Men fortsetter sosialisering av en valp vil være en funksjon av nye eiere. Du må være tålmodig og ikke reagere for mye på «hoppene» til valpen vår. Thai Ridgeback er en mistilløs hund. Det er menneskets plikt å bryte alle sine grenser, vise ham at han er trygg med oss, og når han bryter ned – må han alltid være ventet av TILGJENGEN. I begynnelsen vil den beste belønningen når du trener en hund, være hans tørr mat (vi kan da bruke hele karma-delen til trening, ikke som i tilfelle av generelt tilgjengelige «behandler» – bare noen få). Prisen er alltid foran kommandoen «god» (du kan bruke et annet ord, for eksempel «super» osv.), Så begynner hunden med tiden å høre bare kommandoen selv. På denne måten blir den «gode» kommandoen en pris for hunden selv. Riktig implementert trening for lydighet vil hjelpe oss i fremtiden. Det er best å starte valpopplæringen fra det øyeblikket du kommer opp i vårt hjem.

Vil jeg ha styrken (mentalt og fysisk) for å tamme en så smart hund?

Det er vanskelig å kjempe med medfødte instinkter av jakthunder. Ikke alle Thai Ridgeback vil vise disse instinkterne hver dag, men de er sovende i hver. Så hvis vi bor i nærheten av en skog, på landsbygda, i et åpent område – la oss bli klare til å prøve å unnslippe eller utforske området av vår hund. Her kan du til og med si at Thai Ridgeback er mer egnet til å bo i byen – fordi hans instinkter vil sikkert være sovende, og det vil gjøre livet enklere for ham. Hvis imidlertid vår thailandske vil ha et ønske om å forbli en jeger, må du akseptere det faktum at han for sin sikkerhet ikke vil bli sluppet løs. Vandre gjør oss og hunden til et langt tau (opptil 30 meter), noe som gir ham frihet og mulighet for å løpe. Det bør nevnes at Thai Ridgeback Dog er en primærhund, og dermed – uavhengig. En hunds uavhengighet er en funksjon som utvilsomt tillot sine forfedre å overleve. I dag er en uavhengig hund en hund litt vanskeligere å løse. Noen mennesker, spesielt de som liker katter – virkelig setter pris på uavhengigheten til Thai Ridgeback Dog. Det gjør Thai Ridgeback en diskret hund, tenker uavhengig, og ikke bribing noen. Vår hunds autonomi skaper en trofast følgesvenn som kan vurdere hver situasjon og reagere tilsvarende. Thai Ridgeback Dog vil ikke like folk vi føler oss veldig ubehagelige med, han vil alltid holde øye med dem. Han vil også nøye se på våre gjester – de nylig møtte og venner. Med ham kan du føle deg trygg.