Sosialisering

Thai Ridgeback Hund valper sosialisering

-Hvor lenge det vil vare og hvor vanskelig det blir å sosialisere vår Thai-venn, er i stor grad en individuell funksjon. Vi må være klar for noe. Utviklingen av Thai Ridgeback er delt inn i mange stadier, så vi må først og fremst være tålmodige. Vi må forstå og forplikte oss helt slik at vår venn ville nyte oss med sin tilstedeværelse og ikke «sove med øyelokkene». Husk å ta med hvalpen din når det er mulig. Du må gi ham nye, positive stimuli.

Den første, hvor viktige scenen er PRENATAL perioden – her spiller hvalpuppens hovedrolle. Fra begynnelsen av unnfangelsen til fødselen blir moderens stemning overført til barna. Oppdretterens rolle er å gi den fremtidige moren en fredelig ni uker (så mye tar graviditeten på tispe), mye varme, moro og kjærlighet. Som hunnene er svært utslettende i følelser, må du la den gravide jenta vise dem – selvfølgelig med stor gjensidighet! Slike behandlinger, så vel som ikke å utsette for stress og ubehagelige situasjoner, vil resultere i høy produksjon av lykkehormonet (endorfiner), ikke bare i moren, men også i valpene. Det neste, svært viktige stadiet er tiden fra fødselen til en alder på omtrent to uker. Så tar vi hver valp hver dag (en for en ikke å hoppe over de mange kullene) på hånden. Vi gjør det veldig forsiktig, samtidig som vi snakker til pjokket, streger ham og beroliger dem, fordi de Thai Ridgeback hundekvalpene er født med en medfødt frykt for folk – de er vill, som en ung ulv. Vi legger til nye stimuli fra dag til dag, tar dem på hansker, legger dem på forskjellige overflater, og endrer valpens stilling. Slike «øvelser» støtter sterkt mental utvikling, men de må vare så kort som mulig, slik at valpen kan føle sikkerheten til sin mor så snart som mulig.

Etter å ha fullført to uker (og noen ganger fra 10. dag) begynner valper å åpne sine små øyne. Da er det første gangen de kan se oversikten over sin mors form, søsken og oss oppdrettere. Bare etter noen dager begynner valpene å se. På dette tidspunktet begynner babyer virkelig å bli kjent med verden. Vi bringer dem ut kort på hendene fra pennen til forskjellige steder i huset, og viser dem at verden rundt er vakker og trygg.

Fra tredje til sjette uke (til første vaksinasjon), bør valpene ikke forlate gården, fordi det innebærer risiko for å utvikle farlige sykdommer for dem. Som Thai Ridgeback Dog er imidlertid et primitivt løp, kan vi ikke tillate deres ISOLATION. Vi prøver å vise omgivelsene på en annen måte. Vi tar de små for korte turer og turer bare på hender, vi besøker steder som er kjent for oss der det ikke er uvaccinerte / syke dyr. Vi blir kjent med vennlige, sunne og vennlige (les psykisk stabile) dyr. Vi inviterer deg også til å avle våre venner som er glade for å hjelpe oss i vårt oppdrag – hva er riktig sosialisering av babyer. I løpet av denne tiden vil våre valper også møte barn. Vi lar barn ta valper, leke med lekene sine og mat dem med hendene. Valper lærer at et barn, selv om det er støyende og mer reaktivt enn voksne, er også en del av samfunnet som bør respekteres. Gjennom hele perioden fra fødselen til å forlate kennelen har våre valper konstant kontakt med hverdagen. Vi gjør reparasjoner, rengjør, ser på TV, lytter til høy musikk, lek med barn.

Når valpene avsluttes 6 uker, kommer vaksinasjons- og søppelvurderingstiden. Etter å ha besøkt veterinæren, ziping og inoculating valper arrangerer vi en anmeldelse. En komité fra vår gren av Kennelklubben i Polen (ZKwP) kommer til oss. Kommisjonen kontrollerer grundig alle valper, med hensyn til utvikling og medfødte og genetiske mangler (maloklusjon, synlige øyefekter, brokk, etc.). De undersøker også om valper ikke har DS (Dermoid Sinus – cyst / leatherback bay), og kimhaler (såkalt kinkhale). Alt dette, vår veterinær har blitt nøye undersøkt.

En uke etter den første vaksinasjonen (fra den syvende uken) begynner vi å ta valper overalt, hvor de kan løpe og leke. De møter hundevennlige steder og folk. Og så til utgivelsen av små thailandske til nye hjem – vi har våre hender fulle!